Tanja Buyst

tanja@deswal.be | 0477 55 65 36

tanja buystIk ben integratief geschoold en tevens lesgeefster aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie. Naast mijn therapieopleiding en studies als gezinswetenschapper volgde ik ook meer lichaamsgerichte opleidingen zoals EFT, Brain Gym, Emotioneel Lichaamswerk en Wandeltherapie. Naast focussinggesprekken en interactieve oefeningen maak ik vooral gebruik van relaxatieoefeningen en visualisatie. Voor mensen met burn-out en depressie zijn er steeds enkele sessies wandeltherapie voorzien. Tot nu toe ervaren alle cliënten dit als de doorbraak in hun proces.

Wandeltherapie biedt vele voordelen. Het geeft onmiddellijk toegang toegang tot je gevoel en het onbewuste waardoor je veel sneller tot inzichten komt op een manier die heel zacht aanvoelt. Het opent je zintuigen en door de bilaterale stimulatie van je hersenen kan je nieuwe associaties vinden waardoor je uit je neerwaartse denkspiraal komt. Voor sommige mensen is oogcontact moeilijk terwijl ze spreken over moeilijke zaken. Bij wandeltherapie loopt de therapeut naast je als je bondgenoot en biedt steun waar nodig.


Tanja is gespecialiseerd in individuele -en relatietherapie bij  volwassenen. Zij is bij de bekendste in België die gebruik maakt van wandeltherapie.