Patricia Vandenameele

patricia@deswal.be | 0479 60 67 73

Patricia VandenabeeleIk volgde de opleiding verliescounselor en de vierjarige opleiding tot integratief psychotherapeute. Als (zorg)leerkracht in het secundair onderwijs deed ik meer dan 20 jaar ervaring op in het intens werken met jongeren. Mijn contacten met hen en mijn persoonlijke levenservaringen en groeiprocessen, inspireerden me om niet alleen jongeren maar ook volwassenen te begeleiden op moeilijke levensmomenten. Dit vanuit een diep geloof in de innerlijke (veer)kracht van elke mens én het mogen zijn in eigen kwetsbaarheid.

Als verlies-en rouwbegeleidster heb ik bijzondere aandacht voor alle vormen van verlies, ook verborgen of niet-erkend verlies zoals kinderloosheid, leven met een ernstige ziekte, een handicap, verlies van zelfbeeld of toekomstbeeld, geheim verlies, … Vaak zijn zij de oorzaak van heel wat klachten zoals burn-out, depressie, angsten, eetstoornissen, relatieproblemen, agressie,… Door verlieservaringen erkenning en emotionele ruimte te geven, kunnen littekens helen en levenskrachten terug gevonden worden.
“There is a crack, a crack in everything; that’s how the light gets in” – LEONARD COHEN

Daarnaast engageer ik me als docente (begeleiden van verlies en rouw) en supervisor aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie.

 


Patricia is gespecialiseerd in individuele therapie bij kinderen, jongeren en volwassenen (ook ouderen), gezins-en ouderbegeleiding en koppeltherapie.
Ook kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking kunnen bij haar terecht.